OVER ONS

Marco is 54 jaar en is hulpverlener in hart en nieren en daarnaast ervaringsdeskundige op vele gebieden. Vanaf zijn 28ste jaar werkt hij al in de Jeugdzorg bij verschillende organisaties, o.a. bij de toenmalige Glenn Mills school, JJI Harreveld en den Heij Acker Vught.

Marco bleef zich ontwikkelen in de zorg sector en vulde ook functies in als GGZ -agoog voor een grote bekende GGZ organisatie in het land waar hij met jong volwassenen met een verstandelijke beperking en psychiatrisch ziekte beeld werkte. 

ERVARING

Ook heeft hij als Jeugdbeschermer,  Jeugdconsulent en als Jeugd en gezinswerker  gewerkt. Zijn huidige functie is  toch meer in het veld als Ambulant begeleider  bij een leuke professionele organisatie in de Achterhoek .  Dit combineert hij met zijn ambitie om direct met en voor en vooral samen met jeugd en (jong) volwassenen te  werken waarbij Boksend Opvoeden past.  Dit doet hij zowel in zijn werk als ambulant begeleider en ook middels zijn eigen bedrijfje WeerbaarWerkt.

Zijn uitdaging ligt in het begeleiden en "levelen" met jeugd en (jong) volwassenen, ongeacht de leeftijd of hulpvraag.  Contact maken, vertrouwen, respect en eerlijkheid zijn kernwaarden.

PERSOONLIJK

Marco is zelf opgegroeid in Utrecht, wijk Overvecht,  in roerige tijden en merkte al snel dat hij door middel van verschillende zelfverdediging/ vechtsporten,  zijn boosheid en emoties een plaats kon geven. Marco is op 16-jarige leeftijd verhuisd naar Arnhem en is daar verder gegaan met kickboksen bij een bekende kickboksschool. Zelfverdediging/ vechtsport is altijd een deel geweest van zijn leven. Naast het Kick- en Muay thai boksen heeft hij zich ook een periode bezig gehouden met Karate en Krav Maga, maar is toch altijd terug gekeerd naar het (kick)boksen. Periodes die ook afgewisseld werden met fitness / gewicht training.  Het  heeft hem veel gebracht op het gebied van zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfkennis.

Marco gelooft in de pedagogische waarden van het (Kick) Boksen en de methode van het Boksend Opvoeden gecombineerd met sport en spel en hoopt hiermee anderen te kunnen helpen.

HEDEN

Heden woont Marco in Doetinchem en houdt zich nog steeds met veel plezier bezig met (kick)boks-trainingen en fitness.

Marco heeft in de loop der tijd verschillende opleidingen en cursussen mogen doen waarvan de belangrijkste studie de HBO opleiding SPH Social Work is geweest. Studie gecombineerd met levenservaring maakt een complete hulpverlener die zelf vindt dat hij nooit is uitgeleerd!

CERTIFICERING

Voor WeerbaarWerkt heeft Marco de Basis- en Gevorderden cursus 'Boksend Opvoeden'  gevolgd bij Annie Joosten - Lamey. Marco is gecertificeerd trainer.

Annie Joosten - Lamey is de founder van Boksend Opvoeden, www.boksendopvoeden.nl 

WeerbaarWerkt werkt volgens de methodiek van het Boksend Opvoeden aangevuld met de levens, werk en sport ervaring die er is.

Individueel kan samen gewerkt worden met en voor kinderen die dat nodig hebben.  Ook is het mogelijk groepen en gezinnen te trainen/coachen.  

Tevens is Marco ingeschreven bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) : 100023506